What is USB PD?

USB Power Delivery (lyhyesti USB PD) on uusi tekniikka, joka tuo ratkaisun nykyajan jokapäiväisiin pikkuongelmiin. Tekniikka mahdollistaa saman laturin käyttämisen kaikkiin laitteisiin vahingoittamatta niiden akkua. Se on turvallinen ja älykäs ratkaisu laitteiden nopeaan lataamiseen.

 

USB Power Delivery lyhyesti:

  • Yksi laturi kaikille laitteille
  • Älykäs ja turvallinen latausratkaisu
  • Kaikkien laitteiden nopea lataus

Oletko valmis lataamisen tulevaisuuteen?

Nauti mukavuudesta ja helppoudesta, kun yksi laturi sopii kaikille laitteille.

Miksi kannattaa valita USB Power Delivery?

USB PD helpottaa lataamista nyt ja tulevaisuudessa.
Seuraavassa kerrotaan tekniikan kolmesta merkittävimmästä edusta.

Thumbnail

Yksi laturi kaikille laitteille

Lähes jokaisessa älylaitteessa on nykyään USB-laturi, mutta oletko koskaan saanut laturin liitintä oikein päin ensimmäisellä kerralla? Onneksi USB PD -latureissa on USB-C-liitin, joka sopii molemmin päin. Laturin kanssa ei tarvitse kamppailla enää koskaan.

Uuden liittimen ansiosta samaa laturia voi käyttää moneen laitteeseen. Sillä voi ladata älypuhelimen, tabletin, älykellon tai kannettavan. Laitteen voi liittää USB-C-liittimellä ja ladata Power Delivery -tekniikalla.
 

Älykkäällä tekniikalla lataaminen sujuu paremmin ja turvallisemmin

Olet varmaankin kuullut räjähtävistä latureista ja palamaan syttyvistä laitteista. Useimmiten syynä on syötetty teho. Jos laturin syöttöjännite on liian suuri, ladattava laite voi mennä oikosulkuun tai ylikuumentua.

Power Delivery -latureiden älykäs tekniikka on ratkaisu tähän ongelmaan. Laturi lataa laitteitasi juuri sopivalla teholla. Älypuhelimien, tablettien ja kannettavien latausjännite on siten erilainen.
 

Nopea, nopeampi, nopein lataus

Tuntuu turhauttavalta odotella, että älypuhelin latautuu. Voisit käyttää tehokkaampaa laturia, mutta se ei välttämättä ole turvallista.

Älykäs USB Power Delivery -tekniikka mahdollistaa lataamisen jopa 70 % nopeammin. Miten? Säätämällä suurimman turvallisen syöttötehon laitekohtaisesti. Siten myös iPhonen pikalataus on vihdoin mahdollista*.

Tukeeko laitteeni USB PD -tekniikkaa?

Lähes kaikki uudet älypuhelimet, tabletit, kannettavat ja vartalolla käytettävät laitteet tukevat USB PD -tekniikkaa. PD-laturien teho on jopa 100 wattia, joten ne ovat riittävän tehokkaita kannettavien lataamiseen, mutta sopivat muillekin laitteille.
Tekniikkaa käyttävät tunnetut valmistajat, kuten Apple, LG, Google ja Dell, sekä jatkossa monet muutkin.

*Huomaa: vain iPhone 8 ja uudemmat mallit tukevat USB PD -tekniikkaa. Samsung-älypuhelimet ja -tabletit eivät tue Power Delivery -tekniikkaa, vaan käyttävät muita tekniikoita.